Ekointegrator - Dom pełen Energii |
|||
---|---|---|---|
mariusz.pietruszewski
|
Dodano: 6 Maj 2015, 16:28
Witam wszystkich,W zeszłym roku budowałem dom w dużej współpracy z firmą Ekointegrator z Poznania. Interesowało mnie zbudowanie domu energooszczędnego i muszę przyznać że ta firma jest bardzo dobra. Oprócz kilku instalacji, które od nich nabyłem takich jak ogrzewanie foliami grzewczymi, fotowoltaika i izolacja pianą poliuretanową, mają także gamę innych energooszczędnych produktów. Na prawdę świetna firma, działająca sprawnie i bardzo efektywnie. Dom stoi, zbudowany odpowiednim nakładem finansowym, lecz za ogrzewanie od roku już nie płacę i wygląda na to ze tak już zostanie. Energia ze słońca = darmowe ogrzewanie. Polecam wszystkim tego instalatora i ich rozwiązania energooszczędne. |
||
marlena.ryba
|
Dodano: 2 Gru 2015, 12:40
# 1
Ja sporo czytałem na temat fotowoltaiki i dochodzę do wniosku, że panele fotowoltaiczne to całkiem dobre rozwiązanie do domu. Ale zastanawiam się nad nimi w firmie? Czy ktoś z Was montował panele fotowoltaiczne na dachu swojej firmy?
|
||
lukasz.zawada
|
Dodano: 3 Gru 2015, 09:54
# 2
My aktualnie w mojej firmie jesteśmy po pierwszych wycenach instalacji. Wygląda na to, że nam się to zdecydowanie opłaci, ale pewnie powiem więcej po tym, jak panele pojawią się na dachu firmy.
|
||
marcin.k
|
Dodano: 9 Gru 2015, 14:59
# 3
Koniecznie daj znać, bo my też chcemy zainstalować panele fotowoltaiczne na naszej hali. A powiedz mi w jakiej firmie pytałeś o ofertę?
|
||
lukasz.zawada
|
Dodano: 10 Gru 2015, 10:15
# 4
A pytaliśmy w kilku firmach i powiem Ci że najlepiej wypadła firma Elve z Krakowa. Oferują najlepsze warunki spośród wszystkich firm w których robiliśmy wyceny.
|
||
alina.rycerz
|
Dodano: 22 Gru 2015, 13:49
# 5
Widze ze nie tylko ja interesuje sie tym tematem. Maz prowadzi drukarnie i jest tego kawalek i kurcze w sumie to musze mu podsunac pomysl z tymi panelami.
|
||
tadeusz.norek
|
Dodano: 7 Sty 2020, 21:55
# 6
Już od paru lat widać, że panele fotowoltaiczne, to bardzo opłacalną inwestycją. Tylko tyle, że trzeba uważać, jakiej firmie zlecimy wykonanie tej instalacji. Nie wszystkie są godne zaufania. U nas montażem zajęła się firma Eco Voltaika - http://ecovoltaika.eu/ . Od prawnie 10 lat zajmują się tą tematyką, mają sprawdzonych dostawców wysokiej jakości urządzeń i materiałów, zatrudniają wysoko-wykwalifikowanych pracowników z wiedzą i doświadczeniem. Sa w stanie także pomóc przy uzyskaniu dotacji, jakie są obecnie dostępne.
|
||
justi.sloneczko
|
Dodano: 20 Lis 2020, 19:10
# 7
Jeżeli chodzi o kwestie energetyki, to tutaj warto wspomnieć o firmie respect energy, która specjalizuje się w tego typu rozwiązaniach. U nich możecie zakupić sobie prąd pozyskiwany z odnawialnych źródeł. Działają oni nie tylko na na naszym polskim rynku, ale i również rynku europejskim. Ich rozwiązania cieszą się ogromną popularnością, ponieważ są ekologiczne.
|