Czy te drzwi wejściowe będą dobre? |
|||
---|---|---|---|
musz.musz
|
Dodano: 13 Maj 2014, 20:55
# 10
Ja się zgadzam odnośnie drzwi pasywnych - to chyba najlepsze rozwiązanie. Ogólnie jeśli chodzi o drzwi wejściowe, to jest tutaj bardzo istotna nie tylko ich funkcjonalność, ale także wygląd. W końcu są one poniekąd wizytówką naszego domu czy mieszkania, dlatego warto zastanowić się, czy ich design pasuje do aranżacji całego pomieszczenia.----- wały kardana |
||
janek.stanko
|
Dodano: 23 Maj 2014, 17:09
# 11
Ja zasadniczo nie polecam drzwi zewnętrznych lub antywłamaniowych z marketu ponieważ kiedyś widziałem na filmiku z youtube jak ktoś takie chińskie "zewnętrzne" kroił nożem jak masło. Z jakością bym uważał.Zapraszamy do Salonu JRG DOM www.jrg.pl |
||
maciej.kayser
|
Dodano: 26 Maj 2014, 08:49
# 12
Te drzwi są całkiem niezłe, ale z doświadczenia wiem, że może być konieczna drabina do ich montażu, więc radzę się zaopatrzyć w porządną, na przykład:http://www.promag.pl/Drabiny_magazynowe. Myślę, że dzięki temu montaż będzie bezproblemowy. A same drzwi są świetne. Mam takich kilka w domu i nie narzekam.
|
||
E-domek
|
Dodano: 9 Cze 2014, 15:09
# 13
Jak sobie wstawisz takie drzwi o ile wstawisz bo ościeżnica będzie ci się bardzo wyginała to po roku wyblakną daj za drzwi 1000 zł i będziesz miał spokój, poza tym z drzwiami zewnętrznymi Chińskimi jest problem z gwarancją, bardzo ciężko jest je zareklamować. Jest dużo firm Polskich od których warto kupić.
|
||
Maryanna
|
Dodano: 16 Cze 2014, 11:45
# 14
Odradzam kupowanie drzwi w marketach, bo można się naciąć. A jeśli już to sprawdzić markę i wszystkie parametry.Zależy jaki masz budżet, ale lepiej nie oszczędzać na drzwiach zewnętrznych. Osobiście mogę polecić drzwi Delty jeśli chodzi o stalowe a z drewnianych -Stolbud Włoszczowa. Dużo zależy czy drzwi będą mieć zadaszenie czy nie? Są od wschodu, północy ,zachodu? |
||
myszka.mak
|
Dodano: 16 Cze 2014, 15:24
# 15
Ja tam jeszcze nigdy się nie nacięłam na żadną firmę w marketach:) niwelator |
||
mateusz.czyzak
|
Dodano: 16 Cze 2014, 18:37
# 16
Ja jednak preferuję kupowanie drzwi wraz z usługą montażu u sprawdzonego producenta. Ja korzystałem z usług firmy Vidok z Lublina - drzwi są solidne i na pierwszy rzut oka widać, że dużo potrafią wytrzymać. No ale dobre właściwości to także zaleta odpowiedniego montażu. Widać, że fachowcy znają się na rzeczy.
|
||
jacek.kunik
|
Dodano: 17 Sie 2014, 23:02
# 17
Tutaj - "Drzwi antywłamaniowe" jest świetny artykuł MG Projekt na temat wyboru drzwi wejściowych. Po jego lekturze będziemy wiedzieli na co zwracać uwagę. Wygląd zewnętrzny jest ważny, ale to nie wszystko!
|
||
wojciech.kowalik
|
Dodano: 5 Gru 2014, 11:01
# 18
Ogólnie najlepiej jest kupować drzwi wraz z montażem, a to z tego względu, że płaci się wtedy jak za usługę budowlaną, która ma niższy VAT. Wówczas większość firm oferuje już bezpłatny montaż. Zdecydowanie odradzam kupno jakiś w markecie. Ja za swoje Gerdy dałem koło 3 tysięcy, ale przynajmniej wiem, że mają solidne zamki i ogólnie dobre wykonanie. To nie jest przecież zakup na kilka lat, a na wiele dłużej.
|
||
anastazja.stenka
|
Dodano: 16 Lut 2015, 07:27
# 19
Ja też uważam, że jeśli wstawiać nowe drzwi zewnętrzne, to tylko drzwi pasywne. Dużą ofertę dobrych jakościowo drzwi pasywnych ma ta firma http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-zewnetrzne/stolterm . A dlaczego takie drzwi? Bo zewnętrznie (estetycznie) nie różnią się niczym od drzwi "tradycyjnych", a wyróżniają się wysokim współczynnikiem izolacji termicznej, są więc energooszczędne i ekonomiczne.
|